Loading...

Angela Evripidi “The soul of a Lion hidden inside an Angel”

Home / Angela Evripidi “The soul of a Lion hidden inside an Angel”
Photographer: Kosmas Koumianos
Fashion Editor: Fenia Kamenidi
Make Up Artist: Fay Daskalopoulou
Hair Stylist:
 Faidonas Papazoglou
Photography Assistant: Giorgos Makris

Journalist: Maria Zeimpeoglou

Angela-Evripidi-01

Πόσο εντυπωσιακό είναι όταν γνωρίζεις αυτοπροσώπως τα νεανικά σου πρότυπα! Πρότυπα που σου μεταφέρουν ασυνείδητα τη δύναμη τους, την αισιοδοξία τους, τις επιτυχίες τους… το όνειρο της δημιουργίας. Κάπως έτσι εντυπωσιάστηκα κι εγώ όταν γνώρισα για πρώτη φορά την Άντζελα Ευριπίδη (Angela Evripidi), πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, στο event ενός fashion show. Την πρώτη στιγμή που την αντίκρισα πραγματικά έμεινα με το στόμα ανοιχτό, αρχικά γιατί δεν πίστευα στα μάτια μου και στη συνέχεια γιατί ένιωσα και πάλι το ίδιο συναίσθημα όπως τότε… το 1995. Θαυμασμός!

Η συζήτηση τότε ήταν μικρή σε διάρκεια, με περιεχόμενο συστάσεων. Η αλήθεια είναι ότι  παρ’ ότι ήταν προσιτή και επικοινωνιακή, ένιωθα αυτό το δέος που δεν ευνοούσε στο να «λυθεί» η γλώσσα μου. Το είχα βάλει στόχο όμως, να την γνωρίσω περισσότερο και πραγματικά να συζητήσω πολλά και διάφορα θέματα, που θα αφορούν την εξέλιξη του χαρακτήρα της, τα χρόνια πορείας της και τη σημερινή αντίληψη της για τη ζωή. Έτσι πήρα το θάρρος πριν από λίγες ημέρες να της προτείνω να μιλήσει στο Artfashion.gr, με σκοπό να έχω την ευκαιρία της επικοινωνίας, αλλά και για να σας μεταφέρω την αύρα και τις απόψεις της στο σήμερα.

Στη συνάντηση μας όλα μοιάζουν σαν παραμύθι… Η φωνή της, η ευγένεια της, η προσιτότητα της, το λεξιλόγιο της, η θετικότητα της και η δυναμικότητα της, ακριβώς όπως τα φανταζόμουν όλα αυτά τα χρόνια. Μα θα σταθώ στην προθυμία, στη μετριοφροσύνη, στον επαγγελματισμό και στον ενθουσιασμό της για να ζει με ποιότητα και χωρίς «εκπτώσεις» τη ζωή της. Και όλα ήταν αληθινά… Ένα παραμύθι που πήρε σάρκα και οστά, μια Κυριακή πρωί.

Η Άντζελα Ευριπίδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι, Αττικής, σε υγιές και γεμάτο αγάπη, οικογενειακό περιβάλλον. Αγαπούσε τα αθλήματα, αλλά εξελίχθηκε σε αυτά πολύ αργότερα, κάνοντας προπονήσεις στο beach volley.

«Αν και ήμουν εσωστρεφής, στα 15 μου χρόνια ασχολήθηκα με τον χώρο του modeling. Ένιωθα ότι με πίστεψε περισσότερο αυτό, από ότι εγώ τον εαυτό μου. Είχα αυτή την αντιμετώπιση γιατί δεν έβλεπα κάτι ξεχωριστό σε εμένα. Αντιθέτως, κάθε φορά που πετύχαινα σε κάποιο concept χαιρόμουν πάρα πολύ, γιατί δεν πίστευα ότι ήμουν ικανή. Πλέον, έχω αποκτήσει όλη την αυτοπεποίθηση που δεν είχα ποτέ.»

Δηλώνει ευγνώμων που έζησε την ωραιότερη εποχή του modeling στην Ελλάδα, που συνεργάστηκε με όλους τους αυτούς τους επαγγελματίες και που απέκτησε πολύ καλούς και αληθινούς φίλους. «Ένα μεγάλο μέρος της ολοκλήρωσης μου σαν άνθρωπος και της ηρεμίας της ψυχής μου, οφείλεται σε αυτούς.»

Αν υπάρχει κάποιο «μυστικό» επιτυχίας, το αποδίδει στο ότι έμαθε να αγαπάει τις καλές και κακές τις στιγμές. Αυτές που μπορεί να περνούσε δύσκολα επαγγελματικά και προσωπικά και δεν εγκατέλειψε ποτέ. Αντιθέτως, η προσέγγιση ήταν γεμάτη ευγνωμοσύνη, για τα όσα έμαθε από όλα αυτά και προχώρησε στο επόμενο βήμα.

Ερώτηση: Πως βλέπετε τον χώρο του modeling ως προς τους/τις Έλληνες/ίδες; Πιστεύετε πως υπάρχουν ευκαιρίες; Ο χώρος έχει την ίδια δυναμική και αναγνωρισιμότητα όπως στο παρελθόν;
Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η θετική μου άποψη για τις περισσότερες καταστάσεις. Ναι, είναι δύσκολη η εποχή που ζούμε. Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα θέλω μας, αλλά το ταλέντο του ανθρώπου και η δύναμη του για επιτυχία δεν σταματάει κανέναν. Πάντα θα υπάρχει ένας καλός δημιουργός ρούχων και αξεσουάρ, πάντα ένα καλό μυαλό θα γεννήσει ωραίες ιδέες για ταινίες ή συγγραφή κάποιου βιβλίου και πάντα θα υπάρχει ένας κυνηγός ταλέντων που θα διψάει για να βρει αυτό το κάτι…

Angela-Evripidi-02

Θεωρώ πως είμαστε σε μια παύση όσον αφορά το modeling στην Ελλάδα. Ευτυχώς δειλά δειλά έχει αρχίσει να ξαναγεννιέται… Πείτε με ρομαντική, δεν θα είστε οι πρώτοι. Το καλό πάντα βρίσκει το δρόμο του στο τέλος.

Όλα αυτά τα χρόνια το ανήσυχο πνεύμα της ήθελε να αναδείξει και άλλα κρυμμένα στοιχεία του εαυτού της, γι’ αυτό και εκτός από το modeling ασχολήθηκε με παρουσιάσεις τηλεοπτικών προγραμμάτων, με τη δημιουργία κοσμημάτων κ.α..

«Θεωρώ πρόκληση να ζω κάτι καινούριο και να το βγάζω εις πέρας. Είναι στοιχείο και του ζωδίου μου. Τα λιοντάρια θέλουν την πρωτιά σε όλα. Έχω εργαστεί ως γραμματέας σε γήπεδο beach volley, μέχρι και ως  εμπνεύστρια κοσμημάτων. Με αυτές μου τις επιλογές, έμαθα πώς πρέπει να είναι ένας επιχειρηματίας αλλά και πως να ικανοποιείται το ανήσυχο πνεύμα μου, δημιουργώντας κάτι. Θεωρώ πως το βασικότερο είναι να χαρακτηρίζεσαι από υπομονή και επιμονή, που πιστέψτε με στην δική μου περίπτωση εκπαιδεύτηκα για να τα αποκτήσω.»

Ερώτηση: Γνωρίζουμε πως σήμερα συνεργάζεστε με γνωστή εταιρία εμπορίας ενδυμάτων και accessories. Θα θέλατε να μας μιλήσετε γι’αυτό;
Ναι είμαι η PR, Sales & Creative Manager της εταιρίας Novenos e-shop. Μία εταιρία με εξαιρετικά γυναικεία και αντρικά ρούχα, υποδήματα και αξεσουάρ.

Μέσα από την Novenos, μπορώ να είμαι ο εαυτός μου κάνοντας πωλήσεις, μιας και ειδικεύομαι τα τελευταία χρόνια με τις διάφορες εταιρίες που έχω αναλάβει, αλλά και να βγάζω το δημιουργικό σε μια φωτογραφία ή στην εικόνα του showroom.

Στα σχέδια της είναι να ολοκληρώσει την καινούργια συλλογή κοσμημάτων της, αλλά και να δημιουργήσει μια επιχείρηση, για την οποία δεν μας αποκαλύπτει λεπτομέρειες.

Και τελικά τι αίσθηση μου άφησε η Άντζελα;
Ένιωσα σαν να συνάντησα την παιδική φίλη που αλληλογραφούσα, γιατί έμενε στο εξωτερικό (δεν υπήρχε το internet τότε) μετά από τόσα χρόνια και ήταν σαν να μην πέρασε ο χρόνος.

Angela-Evripidi-03

Angela Evripidi
instagram: angelaevripidi
Novenos
instagram: novenos_eshop
facebook: novenoseshop

01: Dress, Eclectic Soiree-Shoes, I love Sandals
02: Dress, Eclectic Soiree
03: Left page: Dress, Eclectic Soiree-Shoes, Iride De PortuRight Page: Dress, Eclectic Soiree

FIND US


Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!