Loading...

Margarita Priftaki “The Winner of Project Runway Greece”

Home / Margarita Priftaki “The Winner of Project Runway Greece”
Photographer: Kosmas Koumianos
Fashion Editor: Ina Sideri
Make Up Artist & Hair Stylist: Penelope Geronikola

Journalist: Maria Zeimpeoglou

Margarita-Priftaki-01-bw

Θα παρομοίαζες τη Μαργαρίτα Πριφτάκη (Margarita Priftaki) σαν ένα δώρο που θα σου φέρει ένας άνθρωπος, που σε ξέρει πολύ καλά. Στην αρχή βλέπεις ένα περιτύλιγμα, σίγουρα μαύρο, όπως οι ενδυματολογικές της προτιμήσεις. Στη συνέχεια το κουτί, σε γαλάζια εντυπωσιακή απόχρωση, όπως τα μάτια της. Τέλος, το ίδιο το δώρο… Ένας χαρακτήρας και μια επικοινωνία που σου αφυπνίζει εκλεπτισμό, ευγένεια, χαρά, αισιοδοξία, αγάπη, τρυφερότητα, αλλά και επαγγελματισμό με έντονη την αίσθηση του δυναμισμού και του σεβασμού για τη μόδα και τη δημιουργία.

Η Μαργαρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελειώνοντας το Λύκειο, πέρασε στο τμήμα Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, όπου εκεί αποφάσισε να ακολουθήσει την κλίση της στη μόδα και άλλαξε σχεδιαστική κατεύθυνση. Το 2008 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο σχέδιο μόδας της σχολής Βελουδάκη. Με την αποφοίτηση της ξεκίνησε ενεργά τη δραστηριότητα της στον χώρο, ξεκινώντας ως Head Designer σε γνωστή εταιρία ρούχων. Το όνειρο της όμως ήταν να ξεκινήσει το δικό της brand. Έτσι με στόχο το όνειρο και με ιδιαίτερη πίστη, η Μαργαρίτα μαζί με τον αδερφό της Κωνσταντίνο, ξεκίνησαν την εταιρία EMCI.

Margarita-Priftaki-02-bw

Η ταλαντούχα σχεδιάστρια πρόσφατα διεκδίκησε με επιτυχία τον τίτλο της Νικήτριας, στο τηλεοπτικό show “Project Runway Greece” του Open Beyond TV. Κατά την παραμονή της στο show, κέρδισε τις περισσότερες φορές την πρώτη θέση, στις εβδομαδιαίες αναμετρήσεις.

Ερώτηση: Προσφάτως κερδίσατε τον τίτλο της νικήτριας του τηλεοπτικού showProject Runway Greece«. Πως ήταν αυτή η εμπειρία; Ποια τα κίνητρα σας για να δηλώσετε συμμετοχή; Ποια στιγμή θεωρείτε ορόσημο στην εξέλιξη σας ως designer; Ποιες οι δυσκολίες ή οι ευκολίες που αντιμετωπίσατε;
Η εμπειρία ήταν άγνωστη αλλά συγχρόνως ιδιαίτερη και μοναδική. Παρακολουθώντας το Project Runway της Αμερικής, διαπίστωσα ότι έδινε ευκαιρίες και αναγνωρισιμότητα σε νέους σχεδιαστές. Η επιλογή μου αυτή, νομίζω σήμερα, με δικαιώνει και μου προσφέρει μια ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά.
Το ατελιέ, που υλοποιούσαμε τις δημιουργίες μας, ήταν ένας σύγχρονος χώρος, έτσι δεν ήμουν μακριά από το πως έχω μάθει να δουλεύω. Η δυσκολία ήταν η πίεση του χρόνου και κάποιες φορές το να δουλεύεις με αντισυμβατικά και περίεργα υλικά, που καμία σχέση δεν έχουν με τη μόδα στην καθημερινότητα, τα οποία καλείσαι μέσα από την τέχνη σου να τα κάνεις fashion statement. Αυτή ήταν και η πιο ιδιαίτερη για εμένα στιγμή μέσα στο παιχνίδι και η καταξίωσή μου μετά τη θετική κριτική από ανθρώπους expert στο design.

Ερώτηση: Έχοντας πλέον τον τίτλο της Νικήτριας του “Project Runway Greece” θα περιμένουμε να δούμε κάποια διαφοροποίηση των δημιουργιών σας στο brand EMCI; Έχει αλλάξει ο τρόπος εργασίας σας; Πως θα αξιοποιήσετε τα έπαθλα του show;
Κάθε νέα συλλογή μας είναι η εξέλιξη της προηγούμενης. Το ύφος μας είναι μινιμαλιστικό, με τα δικά μας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Σίγουρα, θα δούμε νέες γραμμές εμπνευσμένες από την καινούρια μου εμπειρία, παραμένοντας ωστόσο πιστή στο στιλ που μας έχει καθιερώσει ως EMCI, πάντα όμως με μια καινούρια προσέγγιση και πρόταση στο χώρο του design. Το να κερδίσω στο διαγωνισμό ήταν όνειρο και στόχος, για τον οποίο εργάστηκα σκληρά για να τον κερδίσω. Όλα τα έπαθλα που κέρδισα θα τα χρησιμοποιήσω σοφά, για την ανάδειξη και αναβάθμιση της EMCI.

Margarita-Priftaki-03-bw

Οι δημιουργίες EMCI έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τις απαλές και ιδιαίτερες υφές στα υφάσματα που χρησιμοποιούν. Ακόμη, πολλά από τα κομμάτια των συλλογών τους είναι πολυμορφικά και σχεδιάζονται για όσους/ες θέλουν να νιώθουν ξεχωριστοί/ες και άνετοι/ες μέσα σε αυτά.

Από την Μαργαρίτα Πριφτάκη και το brand της EMCI, περιμένουμε να δούμε την νέα της συλλογή για Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019, όπου όπως μας λέει «Θα γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό μέσα από ένα fashion catwalk που είναι και το επόμενο βήμα μας. Η collection περιλαμβάνει υφάσματα αέρινα και εκλεπτυσμένα, σχέδια εμπνευσμένα που εξυπηρετούν την καθημερινότητα, τόσο για το γυναικείο όσο και για το αντρικό κοινό.»

Εμείς να εκφράσουμε για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια μας τόσο για την νίκη της στο τηλεοπτικό show “Project Runway Greece” όσο και για τις εξαιρετικές δημιουργίες της EMCI. Αδημονούμε για τη συλλογή Άνοιξη/Καλοκαίρι 2019.

Margarita-Priftaki-04-bw

01: Total outfit, EMCI-Earrings, Kaleido-Belt, Individual Artleather
02: Total outfit, EMCI
03: Total outfit, EMCI-Earrings, Kaleido
04: Total outfit, EMCI-Earrings, Kaleido

Margarita Priftaki (EMCI clothing)

website: www.emci.gr
facebook: emciclothing
instagram: emci_clothing

FIND US


Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!