Loading...

Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του P.J. Thanos στο NGFL 6

Home / Stories / Η πρώτη επίσημη παρουσίαση του P.J. Thanos στο NGFL 6

Στο πλαίσιο του 6ου NGFL, ο αγαπημένος πρώην συνεργάτης του Artfashion.gr, παρουσίασε για πρώτη φορά τις couture δημιουργίες του, σε ένα installation που πραγματικά είχε όλα τα χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζουν.
Ο πολυπράγμων P.J. Thanos (Πάνος Θάνος) εκτός από την επαγγελματική του πορεία στο σχέδιο μόδας, την τέχνη και την ενδυματολογία, δραστηριοποιείται πλέον και στην καλλιτεχνική επιμέλεια βίντεο και εκθέσεων.

Στην συνάντηση μας μαζί του ξεχωρίσαμε το μόνιμο χαμόγελό του και την αγάπη τόσο για τη δουλειά του όσο και για την οικογένεια και τους φίλους του. Το δώρο που έκανε σε όλους τους παρευρισκόμενους ήταν ένα comic. Ένα comic διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει. Το δημιούργησε ο ίδιος με σκοπό να συστήσει τον εαυτό του αλλά και την ιστορία του. Ομολογουμένως, το θεωρήσαμε ιδιαίτερα ευρηματικό, έξυπνο και γεμάτο από τη θετική ενέργεια… Πραγματικά ο Πάνος!

Αλλά ας δούμε πως μας συστήνεται ο ίδιος μέσα από το comic:

‘’Ονομάζομαι Παναγιώτης Θάνος, αλλά για όλους ήμουν πάντα ο Πάνος. Μεγάλωσα στην Ιτέα Φωκίδος και από παιδί πηγαινοέρχομαι Τρίκαλα και Κρήτη, γενέτειρες των γονιών μου. Η αγάπη μου για το χωριό με έφερε σε επαφή με τις παραδοσιακές τεχνικές κατασκευής και μου έδωσε τα πρώτα ερεθίσματα για τη τέχνη. Αυτή μου η αγάπη με διεγείρει καθημερινά το ενδιαφέρον και με βάζει στη διαδικασία να αναζητώ και να ανακαλύπτω νέες τεχνικές κατασκευής, να συνδυάζω καινοτόμα και αντισυμβατικά υλικά με τελικό σκοπό ένα άρτιο, δημιουργικό και μοναδικό αποτέλεσμα.

Σπούδασα πολιτικός μηχανικός και φωτογραφία αλλά η μόδα και το κομμάτι της ραπτικής έμελλε να είναι αυτό για το οποίο γεννήθηκα.
Η φιλοσοφία μου σαν άνθρωπος αλλά και σαν καλλιτέχνης, αντλείτε από τη ρετρό και μποέμ ζωή και την έμπνευση μου να ξεκινάει από τα καρτούν και τους σούπερ ήρωες της εποχής, τα κόμικ και τα anime, τα περιοδικά και τη κουλτούρα των 80’s, την ζωντάνια της ντίσκο και τις σειρές των 90’s μέχρι σε καθετί που υπάρχει γύρω μου. Η αναζήτηση και η εξερεύνηση ήταν πάντα στο αίμα μου και αυτά είναι και η κινητήριος δύναμη μου για να προχωράω μπροστά.

Ασχολούμαι με τη μόδα και το ρούχο τα δύο τελευταία χρόνια, με έμφαση στο κομμάτι της υψηλής ραπτικής και του νυφικού, τα κουστούμια θεάτρου και την ενδυματολογία.

Με μια ομάδα ανθρώπων και φίλων ασχολούμαστε με τη παραγωγή και τη δημιουργία ταινιών μικρού μήκους και clip, ένας τρόπος δημιουργικής έκφρασης και αναζήτησης μέσα από όλες τις μορφές τέχνης, με έμφαση στο ρούχο,το μακιγιάζ, το βίντεο και τη φωτογραφία.

Είμαι εκπαιδευτικός στη σχολή όπου τελείωσα το τμήμα της Bespoke – Couture – Νυφικό – Avioti Fashion ED – και παράλληλα ασχολούμαι και ως αρθρογράφος. Στα άμεσα σχέδιά μου είναι η δημιουργία του οίκου ραπτικής που έχω ονειρευτεί καθώς και του δικού μου blog.

Και να θυμάστε :
‘’Η αγάπη και η ευγένεια δεν κοστίζουν τίποτα και αγοράζουν τα πάντα.’’

Από τον P.J Thanos αναμένουμε τα επόμενα του βήματα και σχέδια, αφού υποσχέθηκε πως ως “constant dreamer” θα παρουσιάζεται στο κοινό πάντα με το comic του… αλλά και από μια επίδειξη μόδας χωρίς προηγούμενο!!!

Το comic #1 του μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να το αποκτήσετε σε ηλεκτρονική μορφή, επικοινωνήστε μέσω email στο pjthanos@gmail.com

Αγαπημένε P.J Thanos σου ευχόμαστε και επίσημα… ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ!!!!


FIND US

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!